Nästa prov är hos Sonny den 20/2 kl 18:30

ROBOTIC ÖLERS MÅNADSBLAD

November -December 2014

Provning nr 229 var den 19/12 var hos hos Pälle

Tema:  10 stycken!

Provresultat:

1

Stone Imperial Russian Stout 2014 8,66

 

2 Oatmeal Yeti 8,07
  3 BryggarPälles Frukoststout 8,06
  4 Black Magic Africa Oatmeal Stout 7,94
  5 Maisel & Friends Marc’s Chocolate Bock 7,27
  6 117 Grythyttan India Pale Ale 7,21
  7 Rådanäs Amerikansk Bitter 6,57
  8 Bysen No:1 6,07
  9 Mikkeller Nelson Sauvignon 5,61
  10 S:t Annas Klosteröl 2,97

Bonusdryck:

Från Grävlinge bryggeri: Mekaniker Stålbergs Lilla Röda, PROMbytar Kölsch, Emergency Stop Bitter. Även en tysk veteöl med röksmak: Freigeist Abraxas

Kommentarer:

Då var det dags för en Pälleprovning med våra nya "stadgar", så nu fick vi verkligen smaka många (10st) öl som bedömdes i nästan hela skalan. Ja en på 3:e plats och en på plats 1101, he he.
Så spänningen var olidlig redan till korv, köttbullar och Pälles egna Janssons frestelse som ackompanjerades med några Grävlingeöl.
Pälle har fått till en samling fina glas som presenterades i gamla ölbackar. Riktigt genuint, och finklädd var värden inför kvällen :-)
En rejäl flaska hade han fyndat på nån loppis också!
Som sagt, massor av öl och olika öltyper. Vi diskuterade vårt över 21 år gamla protokoll, ska man lägga in syran som en skalbedömning (en som funderar här) och ska t ex en 3:a på skalan vara "dåligt"? Skicka förslag till mej!
När Rådanäs Amerikansk Bitter kom i glasen så blev vi konfunderade, en del var helt klara med andras var rätt grumliga. Men det var ju inte konstigt, så är det ju med många öl som är ofiltrerade, den undre halvan är ju grumlig och övre klar om man häller upp försiktigt.
När Marc’s Chocolate Bock togs fram hade Pälle serverades i det äkta glaset från Maisel & Friends! Duktig kille.
På slutet fick vi en repris, inte mindre än ölklubbens 1:a på listan: Stone Imperial Russian Stout. Intressant, den fick faktiskt nästan exakt samma betyg som när vi provade den för 5 år sedan! 8,95 då, 8,66 nu och ligger alltså 1:a OCH 3:a på topplistan nu!
Grävlingeölen går inte av för hackor heller, två st runt 8 poäng och plats 31 och 41 på listan (av 1116 blindprovade sorter)
Självklart en massa gamla robothistorier blandat med lite nytt, och nån teknisk kille funderade över bollen... :-)Vi ses nästa gång hos Sonny!

/Webmaster
 

  Närvarande:7st Pär Andersson X
  Leif Hainsalo X
  Alf Widlund  
  Jens Svedberg X
Kjell Johansson
Håkan Olandersson X
Sonny Ögren
Christian Andersson X
Micke Olson X
Roger Mellander X

Tidigare månadsblad

Turordning