Nästa prov : 200 provet blir 27/1 på Svedjevägen 43 kl 18:30 med God öl och God mat!

ROBOTIC ÖLERS MÅNADSBLAD

December 2011

Provning nr 199 var hos Affe

Tema:  Glögg och Loka

Provresultat:

1

Brew Dog Winter Porter 7,85

 

2 Abita 7,63

 

3

Loka Bitter 6,35
  4 Jólabjór 6,26
  5 Hofbräu Original 6,10
  6 Mariestads Continental 4,83

Bonusdryck:

Konjaksglögg med Konjak, Linje/Finlandia, VSOP osv..

Kommentarer:

Ännu en gång en fantastisk provning hos Affe, med alla dessa tillbehör!
Konjaksglögg ordentligt påspetsad med konjak, Linje Akvavit, Finlandia,  Janssons Frestelse, Ägg, Loket, Lokets kompis Jultuppen! Här är jultuppen Live!
Sen en välkommen återvändare, Star-Man, och vår snart ständige gäst, och VD:n för bandverksbryggeriet som bidrog med en egen brygd!
Vi hade det mycket trevligt, svårt att få det till nåt annat i detta sällskap! Värden fick en försenad present, en klassisk Toffifee.
Julsångerna från den Kinesiska barnkören gick runt hela kvällen + nån liten Elvis såklart. Vi försökte minnas de tidigare gångerna Luciafirandet började ta form, åren går....
Bland ölen måste nämnas Loka Bitter (vi döpte den på provningen) som är en kraftigt kryddad  julöl (ingefära!) från Bandverksbryggeriet. Jólabjór smög in som en repris, nu efteråt tyckte jag väl vi hade haft den förra året också. Inte lätt att välja med 958 öl på vår lista.
Vi tackar för en ypperlig provning, och helt galet som det brukar vara på julprovningar hos Affe! Kuckku! Tack all personal för all del också!

Nästa gång i januari skall vi förhoppningsvis ses på den 200:e provningen i Ölers historia, återkommer om det inom kort!

Webmaster
 

Närvarande:3+2st Pär Andersson  
Leif Hainsalo X
Jan-Erik Ahlberg  
Alf Widlund X
Jens Svedberg  
Kjell Johansson
Håkan Olandersson
Sonny Ögren X

Tidigare månadsblad

Turordning