Nästa prov hos Jens 27/8 kl 18:30

ROBOTIC ÖLERS MÅNADSBLAD

Juni 2010

Provning nr 184 den 18/6 var hos  Kjell

Tema:  Blandat och nån repris

Provresultat:

1

Black Pearl 7,73

 

2 Zeunert´s Merke 6,22

 

2

25th Anniversary Ale 5,98

 

4

Chimay Premiere 5,75

 

5

Andersson 4,98

Bonusdryck:

Star Dry Gin, Rost (Pälles egen Stout)

Kommentarer:

Några få provare i junikvällen hos Kjell, som bjöd på poolbad för de som önskade. Fint övertäckt pool, intill den makalösa botaniska trädgården.
Redan i porten syns det var de bor för folk här, och i barskåpet finns den klassiska Star Dry Gin-flaskan kvar. En doft av 70-talet!
Många knäppa samtalsämnen, bland annat plockades en gammeldags analog miniräknare fram, dvs räknestickan! Oj, den var inte lätt efter ett par pilsner....
Inte bara pappor kan köra moppe, vi fick höra att en ölprovarson hade lite otur med polisen. Hans kompis hade imponerat med att få upp moppen i 130km, inte illa!
Till slut fick vi prova Pälles hembryggda stout, Rost! Betyder RobotStout om jag inte minns fel. Jag gillade den riktigt bra, efter att vi bytt de illaluktande glasen de serverades i först. Loggan är på G, skall vara en rostig skylt med relieftext.
Ölprovet drog i gång med en tunggungare, Chimay,  så lite bedövade blev vi nog redan från start, he he. Sen blev det både mörkt å ljust, och nån repris hade slunkit igenom men det blev en riktigt bra kväll!
Kjell plockade fram några fina vinyler från skivsamlingen också! Våra berömda chaufförer hade annat för sej den här natten, så de tappra ölprovarna åkte kommunalbuss i natten för första gången efter ett prov.
Allt gick bra ändå!

Ses hos Jens i Augusti!

Webmaster
 

Närvarande:4st Pär Andersson X
Leif Hainsalo X
Jan-Erik Ahlberg  
Per Stjärnesund  
Alf Widlund X
Jens Svedberg  
Kjell Johansson X
Håkan Olandersson

Tidigare månadsblad

Turordning