Nästa prov hos Ahlberg den 16/4 kl 18:30

ROBOTIC ÖLERS MÅNADSBLAD

Mars 2010

Provning nr 181 den 19/3 var hos  Kjell

Tema:  Lite av varje

Provresultat:

1

Zeitgeist Black Lager 6,13

 

1 1698 Strong Ale 5,92

 

3

Carnegie Porter 2009 5,68

 

4

Munken 5,66

 

5

La Trappe Witte Trappist 5,60

Bonusdryck:

Blandat från baren

Kommentarer:

En osannolikt jämn poängfördelningölen hos Kjell med ackompanjemang från garderobslagrad hushållsost med massor av grönt till. Sen fanns den numera nästan obligatoriska baren till hands, för de som vill prova annat än öl.
Rätt besvikna blev vi faktiskt på den klassiska Carnegie Porter som vi provat så många årgångar av tidigare. Nåt har ändrats i tillverkningen, sötare och inte lika bra tryck längre. Ny liten flaska och ingen hållbarhet att tala om? Endast 1 års bäste före, till skillnad mot tidigare årgångar.
Kjell drog en generalkortishistoria från kontoret där Moberg höll till förr i tiden. En felsökning med sån jädra smäll att den medföljde 30 minuters olika färgskiftningar i synen och svartpläterade armar på Kjell som studsade bakåt av smällen och slog i huvet....!
Vi fick även skåda en en fantastisk PUR-ventil i vardagsrummet, inte många som får ett sånt nöje en fredagskväll. Blev faktiskt en avrundning med Let´s dance (Willy åkte ut, ha ha) inna det var dags att fara hem.
Tyvärr valde L-G att inte fortsätta i klubben tills vidare av naturliga skäl, efter 181 provningar. Hoppas det kan bli en återvändssväng lite då och då hur som helst!
En ny lottning genomfördes med hjälp av dagens värdinna, så vi ses hos Ahlberg i Enbo i april!

/Webmaster
 

Närvarande:6st Pär Andersson X
Leif Hainsalo X
Jan-Erik Ahlberg  
L-G Karlsson X
Per Stjärnesund  
Alf Widlund  
Jens Svedberg X
Kjell Johansson X
Håkan Olandersson X

Tidigare månadsblad

Turordning