Nästa prov hos Håkan  29/5 kl 18:30

ROBOTIC ÖLERS MÅNADSBLAD

April 2009

Provning nr 171 den 24/4 var hos  Affe

Tema:  Inga repriser

Provresultat:

1

Oppigårds Single Hop Ale  7,66

 

2 Fuller's India Pale Ale 6,59

 

3

Grebbestad Påsköl 6,34

 

4

Zlatý Bazant 5,97
  5 Slottskällans Slottslager 5,83

Bonusdryck:

Pärla, Pionjär (Bandverksbryggeriet), Jägermeister

Kommentarer:

Vilket vårväder, vilken dag! Kom man tidigt fick man en stilla pilsner i en fin Singaporesejdel på altan innan provet startade. Gästvänligt som vanligt.
Trupperna samlades ute, men vi intog ölen inne där vi surrade på med samma frenesi som de andra 170 gångerna. Vi pratade om nycklar och uppbrutna lås, berättade själv om hur tigersågen blev min nyckel när låset pajade. Sen snackade vi om allt elände på jobben, inget slut på denna industri-såpa. Nu är det inte många kvar av den ursprungliga avdelningen på Robotics längre. Nya tider nu. Lite snack om Sif-kärringar innan kvällens gäster droppade in. Kul med ett par duktiga bryggare på besök! Bandverksbryggeriet hade  med sig två smakprov, Pärla och Pionjär vilka var utmärkta, och ett förträffligt skum blev det. Vi tackar! Dessutom smakprov på lite malt, bra initiativ där!
Kvällens öl var av blandade typer, och visst är Oppigårds alltid kvalitet!
Vår old man kom in på slutet och varvade upp med historier på löpande band, sanna och halvsanna. Han ledde bygget av fabriken där man idag har tillverkningen av robotarna, som startade 10/1-67 och blev klart till sommaren, snabbt byggt! Vi hörde lite om kulvertarna och mannen som spårade diagonalt i den blöta golvbetongen över 300m.
Vi glömde att tillsammans höja en skål för KK 60år, men jag och värden gjorde det med 50-års whiskyn innan vi gick och lade oss.
Sedan en lyxfrukost dan efter, så är det hos AW!

/Webmaster
 

Närvarande:7st Pär Andersson X
Leif Hainsalo X
Jan-Erik Ahlberg X
L-G Karlsson (X)
Per Stjärnesund X
Alf Widlund X
Jens Svedberg  
K-G Hägglund X
Kjell Johansson X
Håkan Olandersson

Tidigare månadsblad

Turordning