Nästa prov hos Kjell 26/12 kl 18:30

ROBOTIC ÖLERS MÅNADSBLAD

November 2008

Provning nr 166 den 28/11 var hos  L-G

Tema:  Nyktert

Provresultat:

1

Sierra Nevada Anniversary Ale 2008 8,42

 

2 Samuel Adams Imperial Pilsner 8,01

 

3

Nils Oscar Coffee Stout 6,81

 

4

Ename Cuvee 974 6,56
  5 Bath Ales Festivity  6,18

Bonusdryck:

Ooooh, det vet kanske ingen...

Kommentarer:

Undertecknad missade tyvärr provningen IGEN, men en nykter värd fick till en stor uttömmande summering:

Provningen denna gång tilldrog sig i Irsta och besöktes av åtta härliga medlemmar ur ligan som vi själva föredrar att kalla ölklubb. Som vanligt var det lite seriöst samtal innan provningen, denna gång avhandlades konjukturläget och allt vad det kan innebära . De flesta valde en Highland Park för att komma i rätt stämning och få upp intelligensen inför fortsättningen. Provningen inleddes med en ale från Belgien, Ename. Den passerade rätt obemärkt även om den var helt OK.

Sedan följde en lång utläggning om flyttar, både pågående och historiska bravader. Kjell berättade om tidigare kontorsflyttar på ett beskrivande och talande sätt som fick oss att fundera över om vi lärt oss något av historien. Till detta avnjöts en Sierra Nevada, Anniversery Ale. En veritabel höjdare och kvällens vinnare som även tar plats högt på vår topplista. Gillar man välhumlad ale kan den varmt rekommenderas.

Öl tre var inte någon man minns, Bath Ales Festivity. Den faller in någonstans i mitten på vår långa maratonlista. Här hade tydligen vissa redan drabbats av alkoholen, K-G och Stjärnan hade en egen myshörna som resulterade i att Stjärnan helt plötsligt satt med dubbla glas, fast K-G fortfarande hade sitt glas kvar. Ett trolleritrick som ingen av de inblandade kunde förklara eller själva verkade förstå. Att Kjell dessutom bjöd på en nysattack av astronomiska mått bidrog till underhållningen.

Fjärde ölen hade Pälle och Håkan diskuterat om alltsedan öl två, frågan gällde vilken som var mest humlad och därmed godast i största allmänhet. Svaret blev att Samuel Adams Imperial Pilsner inte riktigt nådde fram till Sierra Nevadas mäktighet. Hur som var det ändå en välsmakande brygd med ett bra betyg i provningen, nästan in på topp tio-listan.

Provningen avslutades med Nils Oscar Coffe Stout. Den fick ett blandat betyg av deltagarna, en typisk medelbra stout. Kjell underhöll med berättelser om vådan av att servera kaffe på Atlanten och traversreparation på hög höjd i Ludvika. Båda historierna hade kunnat sluta illa! Nu började chaufförerna anlända för hemtransport av det trevliga gänget och mötet upplöstes så sakta. Håkan och Pälle var duktiga på att säga vilka öl som fanns i glasen och hittade rätt i alla fall utom den första belgaren.

 

Bilder: 1 2 3 4 5 6 7 8 och kvällens öl

/Webmaster

Närvarande:8st Pär Andersson X
Leif Hainsalo  
Jan-Erik Ahlberg X
L-G Karlsson X
Per Stjärnesund X
Alf Widlund  
Jens Svedberg X
K-G Hägglund X
Kjell Johansson X
Håkan Olandersson X

Tidigare månadsblad

Turordning