Nästa prov hos Asplund den 24/2 kl 18:30.

ROBOTIC ÖLERS MÅNADSBLAD

Januari 2006

Provning nr 135 den 3/2 var hos Affe

Tema: Det Affe fick tag på

Provresultat:

1

Fuller´s Vintage Ale 2005 8,51

 

2 Fuller´s Discovery 6,66

 

3

Zlatopramen Half & Half 6,56

 

4

Åbro Original 4,54

 

5

Red Stripe 3,77

Bonusdryck:

Whiskey, Vodka och Jägermeister

Kommentarer:

Ny etta och storslam för Fuller´s!
Vår nya etta är den otroligt välsmakande Fuller´s Vintage Ale 2005, den har lagt 648 (!) öl bakom sig i listan. Två blev Fuller´s Discovery, som jag inte har en aning om hur Mr A.W. fick tag på. Den existerar inte på systemets listor över huvud taget...
Provningen var utomordentligt välordnad med full service och trevlig personal. Whiskyn tog däremot slut redan innan provningen, men under kvällens gång fylldes det på av andra starka drycker.
Mycket roliga samtalsämnen om stollar från förr, t ex mannen som talade sanning med VD:n på kickoffen, och den bevingade "skit i smörgåsen så tar det bättre". Sen var det minnen om pungar i Singapore, personal på jobbet, nya pirat och gamla dekodrar till TV:n.
Stämningen ökade hela tiden och till och med väggklocka som stod still började ticka. Märkligt! Gick sedan rätt resten av kvällen.
TV:n var påslagen en stund (men det var lite tekniska problem och dessutom alla dessa fjärrisar) så vi fick en glimt av Anna Book med flera.
Kvällen avrundades med den klassiska "lambon", som vi återupplivade efter nästan 20 år på samma brottsplats.
"För nu glaset till din mun - Tjofaderittan lambo. Och drick nu ur din fylle, fylle hund - tjofaderittan lambo. Se hur dropparna i glaset, rinner ner i fylleaset, lambo hej, lambo hej - Tjofaderittan lambo. Jag nu glaset druckit ur - Tjofaderittan lambo. Ej en droppe finnes kvar - Tjofaderittan lambo. Till bevis jag nu vill vända, glaset på sin rätta ända. Lambo hej, lambo hej - Tjofaderittan lambo. Hon/han kunde konsten att va en riktig fylle, fylle hund.
Alla hade inte lätt för talet 7 och vi lyckades aldrig längre än 48....
men det var fan så kul.

Tackar Alf, än en gång!


/Webmaster

 

Närvarande:7st Pär Andersson X
Leif Hainsalo X
Jan-Erik Ahlberg  
L-G Karlsson  
Per Stjärnesund X
Alf Widlund X
Jens Svedberg X
K-G Hägglund X
Göran Asplund
Håkan Olandersson X

Tidigare månadsblad

Turordning