Nästa prov är hos K-G fredag 26/11 kl 18:30

ROBOTIC ÖLERS MÅNADSBLAD

Oktober 2004

Provning nr 121 den 29/10 var hos Ahlberg

Tema: Beställningssortimentet (nästan)

Provresultat:

1

Hook Norton Haymaker 7,86

 

2

Old Empire India Pale Ale 7,2

 

3

HSB Premium Bitter 5,54

 

4

Fraoch Heather Ale 5,36

 

5

Okocim 5,09

Bonusdryck:

Lite whiskey

Kommentarer:

Tanterna drog på krogen, men skrutten var kvar när  kampglada grabbar ramlade in hos Ahlberg, och vi fick höra en  massa ohörda historier från många serviceresor.
Det går fortfarande historier i Tyskland om "die Grosse Schweden" som gjorde sanslösa snabba tunga jobb. Det kom till och med ett officiellt klagomål till ASEA för att det gick för fort. Grabbarna (Håkan och Tapio) knäckte de tyska servicekillarna definitivt när de i förbifarten (de hade annat ärende egentligen) bytte en IRB 60-fot med bara händerna utan hjälp av lyftdon. Det ville till sex tyskar att lyfta densamma. Det tyska skiftet på fabriken blev hemskickade när grabbarna skulle byta för det skulle ta 11 timmar. Men det var tyska timmar. Jobbet var klart efter 45 minuter och chefen fick hämta tillbaka de tyska arbetarna. Snopet va.
Teknikkunskaperna idag är det värre med för vissa. Inte ens kvällens värd visste hur man kunde knappa in textTV på sin egen apparat. Suck. Jens blev förtvivlad och K-G dök under TV:n och värden försökte läsa instruktionsboken. Uppgivet.
En del lyckades t om skada sig i all uppståndelse.
Reseberättelser från Skottland fick vi höra och resetips utdelades av Herr Karlsson.
Kvällens öl var variationsrik och mest ale från England. Mumsigt, även om det var buskar och blommor i malten (det var ljung i Heather Ale).
Carlsberg gör visst öl i Polen också (Okicim), det var nytt för oss.
Lottningen för kommande provningar skulle ha genomförts under kvällen, men det blev för kort med tid för att genomföras. Detta kommer att ske inom kort och läggas upp på hemsidan.

De som vill se bilder från Ölfestivalen 2004 klicka här
 

/Webmaster

 

Närvarande:7st Pär Andersson  
Leif Hainsalo X
Jan-Erik Ahlberg X
L-G Karlsson X
Per Stjärnesund X
Alf Widlund  
Jens Svedberg X
K-G Hägglund X
Göran Asplund
Håkan Olandersson X

Tidigare månadsblad

Turordning