Nästa prov hos Leffe fredag 27:e februari kl 18:30

ROBOTIC ÖLERS MÅNADSBLAD

Januari 2004

Provning nr 113 den 20/1 var hos Asplund

Tema: Öl

Provresultat:

1

Anchor Porter 7,18

 

2

GB 6,70

 

3

Dublin Red 6,59

 

4

Weihenstephaner Hefe Weissbier 6,08

 

5

Uppsala 5,78

Bonusdryck:

Fritt från baren

Kommentarer:

Fantastisk januarimånad i år, snön har legat kvar sen förra provet och dessutom fyllts på. Nu gick färden till Rönnby för första gången, bara ett par stenkast från min första fylla i höghuskällaren.
Ett rejält mexitegelhus som herrn i huset försett med rejäl bar i källaren.
Ahlberg hade med sig en alkomätare som vi blåste frenetiskt i allihopa, men den verkade inte helt pålitlig. Spridningen mellan blåsningarna var onaturligt stort, man blir väl inte nyktrare med tiden under en ölprovning med en förstklassig bar? Men det här med synen förändras oåterkalleligen, det märks.
Stämningen var hysteriskt hög stundtals, alla dessa gamla historier är ju faktiskt så sanslösa att de håller många år framöver. Ja menar t ex när servicekillarna har lite avslutningsparty för J.Å. och hans katolska hustru Dolores kommer hem och utbrister "de är djur, de är djur" och sedan bara smäller på J.Å. Han var inte så snygg dan efter. Det finns oändligt med detaljer att berätta om liknande tillfällen....
Sen var de det här med gruppövningen. En ny blivande klassiker? Han med magen, han med hängslen, och han som pratar så mycket!
Nåväl, det blev nog bra till slut.
När de goda ölen var slut (till och med AW gillade Dublin red, gränserna till mörk öl förändras med åren. "Dublin red är inte mörk, den är bara en mörkare ljus öl...") så blev det sprit och biljard till närmare tre på morron.

Vi tackar å bockar!

/Webmaster

 

Närvarande:8st Pär Andersson  
Leif Hainsalo X
Jan-Erik Ahlberg X
L-G Karlsson X
Per Stjärnesund  
Alf Widlund X
Jens Svedberg X
K-G Hägglund X
Göran Asplund X
Håkan Olandersson X

Tidigare månadsblad

Turordning