Nästa prov torsdagen den 13 februari hos Affe, anmäl direkt till honom om ni kommer/inte kommer.....

ROBOTIC ÖLERS MÅNADSBLAD

Januari 2003

Provning nr 102 den 31/1 var hos Pälle

Tema:Inget

Provresultat:

1

Young's Double Chocolate Stout 7,82

 

2

Weltenburger Kloster Barock Hell 7,02

 

3

Leffe Triple 6,72

 

4

Weltenburger Kloster Winter-Traum 2002 6,63

 

5

Foster's Lager 3,92

Bonusöl:

Paulaner hefe weissbier (burk)

Kommentarer:

Det var sex glada herrar hos Pälle denna iskalla januarikväll som fick prova lite blandade sorter. Inte helt lätt att få ihop lämpliga öl från bolaget nuförtiden, mycket har försvunnit från listorna. Man får göra som Pälle, köpa på sig stora Vintage-flaskor!
Det började med en väldigt tunn Foster, och slutade med en fet och fyllig Choclate stout. Vi gissade inte så där värst bra på ölen i början, men den sista (Young's) var verkligen lätt, det var nästan så att Jens visste vad det var också.
Det blev en jädra massa snack om LAN, IP-adresser, gateways, servers och diverse routers under kvällen. Det skulle testas med Bo-Stream, IPAQ och laptops. Allt gick som smort! Jens hade fullt upp att kolla SMS som handlade om kebaber och annat smått och gott. Tekniken under....
Vi inspekterade också Pälles renoverade kök, och vi delade ut riktiga Timell-tips till blivande renoveringsansvariga.
Pälle hade varit på Munkbos konkursauktion i Morgårdshammar (fd. Risingsbo) och spanat in maskiner mm. Allt utom bryggeriutrustningen var till salu.
Vi fick bonusöl från Jens, det var någon som handlat på sig i Tyskland i tron att det var vanlig pilsner. Men det var ju bättre än så, söggligt gott "mit hefe"!
Kvällen övergick till februarinatt och då satt vi i finrummet med whisky (Grant's) lagrat på ale-fat, och sen gjorde vi slut på en gammal tequilaflaska också!
Tack och godnatt!

Webmaster

 

Närvarande:6ST  Pär Andersson X
Leif Hainsalo X
Jan-Erik Ahlberg X
L-G Karlsson  
Per Stjärnesund  
Alf Widlund  
Jens Svedberg X
K-G Hägglund X
Göran Asplund  
Håkan Olandersson  X

Tidigare månadsblad

Turordning