Nästa prov är 16/11 hos Kjell

ROBOTIC ÖLERS MÅNADSBLAD

Oktober 2012

Provning nr 208 var den 5/10 hos Affe

Tema:  1000:ende ölen - Tredubbelt Historiskt

Provresultat:

1

Lagunitas New Dogtown Pale Ale 7,21

 

2 Magic Hat Demo Black IPA 6,21

 

3

Spooks Ale 5,97
  4 Flying Dog Dogtoberfest Märzen 6,03
  5 Pabst Blue Ribbon 3,78

Bonusdryck:

ÄGGTODDY ORIGINALRECEPT, Linje, Finlandia, Konjak, Likörer..

Kommentarer:

1000:ende ölet i Ölers Historia och en Historisk Skål!

Att vi skulle få fira den 1000:e ölen i Robotic Ölers 19-åriga levnadstid var ingen överraskning ikväll.
Men Affe bjöd på en till minst lika stor historisk överaskning, mer om det strax.
Sedvänjan att få välja en snaps innan provet består i detta hus. Så är det. Dessutom idag en Gulash som smakade fantastiskt! Och de vanliga tillbehören. Och några glada gubbar som tar en i andra benet med.
Spänningen var sedan olidlig när kvällens fjärde öl kom in, nu skulle den den 1000:e ölen blindprovas, filmkamerorna rullade, och här kom den!

Detta var den första historiska punkten ikväll!!!!

"En i mängden" påstod värden, men den var ingen smaklös sak och beskriver ju den senaste trenden i ölbranschen pricksäkert, en "Black IPA". Skål!

Som vanligt en massa andra "vanliga" historier, bland annat om "Pabst" som var kvällens första öl. På den tiden Affe var i Kina blev han ju bjuden på Världens Bästa Öl av en äkta yankee! Fanns en bild på detta ögonblick då amerikanen bjöd på den vid Lauhekou´s flygplats.

Affes 50-årsfest (eller hur?) 1986 (eller var det 1987?) på dagens adress luftades också, alla i samlingen har ju inte hört allt än, he he.
Fick sedan se ett gammalt fotoalbum, se t.ex denna bild.

Då kom den andra historiska punkten ikväll!!!!

Grogg-glasen!

Dessa glas har inte använts sedan Statsministrarna Hjalmar Branting (Sveriges förste sosseminister), Axel Pehrssson- Bramstorp och Per-Albin Hansson (Folkhemmet, ni vet) tog beslut (med Äggtoddy i dessa glas) om bl.a. Kvinnlig rösträtt och Arbetslöshetskassan!
Skål igen med dessa glas, (fyllda med Äggtoddy enligt originalreceptet!)!!!

Ordet till Affe om dessa glas:
"Ann-Charlottes farfar och morfar arbetade nära sosse-toppen så de hade många möten med dom stora ledarna.  Glasen är från farfar via faster och många politiska strategier har manglats fram över dessa glas.  Det skojiga är att det var första gången som dom användes sedan någon gång under andra världskriget.  Men ett mera lämpligt tillfälle att åter igen ta dessa glas i bruk än just Robotics Ölers 1000e öl finns knappast"

En till ölprovare tillkom sedan på slutet av provningen, grannen på bryggeriet intill.

Nu kommer den tredje historiska punkten ikväll!!!!

Förevisningen av Asea Robotics historiska styrspak, som webmaster byggt från 1982 fram till ca 1996! Detta ex var tillverkad av J. Käck 1984 och reparerad 1988 på ROS/SRV av mej själv. Ja den låg alltså på rephyllan på jobbet idag med, suck. Man lär aldrig slippa den, 30 år har gått.... 
Såklart hade den förebild i Luxors fantastiska TV-spel som gjordes på licens (enligt egen resarch från Fairchild 1976-79 vilket var det första spelet med microprocessor http://en.wikipedia.org/wiki/Fairchild_Channel_F#List_of_games). Den kopplades in på husets Tjock-TV (vad annars???). Nu jädrar skulle det spelas Tennis! Kult .
Viktig teknisk data: RAM: 64 bytes 2 kB VRAM (2×128×64 bits)
Undertecknad var oduktig på detta spel, men kul med dubbla spakar i handen.

Ölen tog slut och chaufförerna dök upp medan vi drog i oss lite fin konjak och likör ihop med kaffe och kakor. All inclusive, alltså!
Adjö Adjö Adjö, tack för allt!

Ses hos Kjell i November!

Webmaster+AW


 

  Närvarande:6+1st Pär Andersson X
  Leif Hainsalo X
  Jan-Erik Ahlberg  
  Alf Widlund X
  Jens Svedberg X
Kjell Johansson
Håkan Olandersson X
Sonny Ögren X
Christian Andersson (X)

Tidigare månadsblad

Turordning