Nästa prov 27 december kl 18:30 hos Stjärnan     Boka plats i god tid!

ROBOTIC ÖLERS MÅNADSBLAD

November 2002

Provning nr 100 den 23/11 var på Svedjevägen

Tema:100 jubileum - 6 st 1:a platsöl från topplistan
Resultaten är de gamla toppnoteringarna!

Provresultat:

1

Ruddel's County ale 8,23

 

2

Fuller's London Porter 8,22

 

3

Pilsner Urquell 8,10

 

4

Guinness 7,64

 

5

Bass 7,17

Bonusöl:

Välkomstöl från en 3 liters Duvelflaska
Mjöd från Bornholm

Kommentarer:

100 provningar!
269 års roboterfarenhet och en tryckare!

 

Det var nog ingen som föreställde sig 100 ölprov när vi började prova i ROS konferensrum/relax den 19 augusti 1993. Av oss 10 som provar regelbundet idag är det hela 7 st som var med från början!
Dagen till ära var det fest på lokal med mat, dessutom var alla 22 som någon gång varit med oss Robotic Ölers inbjudna. Alla dök inte upp men vi blev i alla fall 14 st, det var skoj att få träffa Magnus, Bengt, Ryddan och Benny igen!
Pälle hade korkat upp sin 3 liters Duvel (8,5%) han släpat hem från Bryssel i handbagaget som välkomstdrink. Sedan kom provarna på rad,  och vips så var flaskan tom!
Sedan gjorde vi likadant som vid första provningen, vi lindade aluminiumfolie runt flaskan vid serveringen. Ett omständligt sätt att blindprova på i längden, men så var det i början.
Provningens öltema var naturligtvis 1:orna från vår topplista genom åren, de som fortfarande finns att köpa, vilka blev 6 st: Urquell, Bass, Young's Outmeal Stout, Fuller's London Porter, Guinness och vår nuvarande 1:a Ruddel's County ale. Dessutom smakade vi dansk mjöd som smakade %##"($}@$, men Benny tyckte den var OK.
Vi höra en massa fina sanna(?) historier från serviceresor och sanslösa fester. Sen provade vi hur ABB skötte sig enligt reklamen vi läst om, med magert resultat. Det var bättre förr! Någon fick en ide att räkna på hur många års roboterfarenhet som satt runt bordet, och resultatet får tala för sig själv:
269 år!!!
20,7 år per gubbe....ja gubbe är väl förmodligen rätta ordet, hmm.
Det fanns också en laptop som rullade med bildspel från alla tidigare provningar och ölmässor, och sedan mixtrade webmastern med kamerans självutlösare så alla kom med på en gruppbild.
Under kvällens gång fick alla gå en tipspromenad runt huset och fick svara på frågor typ "Vad kännetecknar en bock?", "Vad skrev Alf W om Sea Dog Hazelnut Porter?", "Vad kostar en 33cl Pripps blå?".
Välförtjänt 1:a pris gick till Benny som vann en 1988 års Carnegie Porter!
Vi käkade också lite god mat, för detta blev en riktig långprovning som slutade nån gång vid 02:30-tiden.

Vill ni se alla bilder, klicka här.

Webmaster

 

 

Närvarande:14ST  Pär Andersson X
Leif Hainsalo X
Jan-Erik Ahlberg X
L-G Karlsson X
Per Stjärnesund X
Alf Widlund X
Jens Svedberg X
K-G Hägglund X
Göran Asplund X
Håkan Olandersson  X
Bengt Kring X
Benny Soutschek X
Peter Rydell X
Magnus Ratelius X

Tidigare månadsblad

Turordning