Nästa ölprov hos L-G onsdagen den 30/1 kl.18:30    Meddela mig om ni kommer eller INTE kommer /Webmaster

ROBOTIC ÖLERS MÅNADSBLAD

December 2001

Provning nr 90 den 27/12 var hos: Affe

Tema: Inga belgiska höjdare

1. Fallen angel bitter 7,63
2. Weltenburger anno 1050 7,31
3. Black sheep ale 6,56
4. Einbecker dunkel 5,30
5. Sluss Örebroölet 4,55
Bonusöl: Saku Porter,Hard Rock, Gammelbrygd -94
 

Så dök han upp till sist, vår hedersmedlem Bengt Kring. Jättekul, det måste bli  fler gånger åtminstone när golfsäsongen ligger lite på lågvarv. Ett litet glas hade han med sig hemifrån sedan tog han fram ett stort (med korv i) . Gott var det.
Inte nog med det, Affe (uppklädd med äkta Alf-skjorta!) hade ordnat triss(fast en gav upp innan kameran kom fram) i fjortisar som skötte serveringen och marktjänsten i köket! En fantastisk provning som började med glögg så vi skulle komma i form innan den första ljusa ölen dök upp.
Sedan hade värden tänkt bjuda på en Gellivare stark men det gick käpprätt med beställningen och av misstag(?) blev det en ale. Ibland ska vi ha tur. Vissa ringde och störde, inte första gången?
Sedan blev det förvirrat då vi fick in Weltenburger anno 1050 efter att vi hade gissat rätt på Weltenburger kloster. Hmm, var värden lite slirig?
Efter detta blev det lite klart för att få smaklökarna rensade innan kvällens höjdare, Fallen angel bitter från Jämtlands bryggeri. Lite mer starkdricka innan avslutande Einbecker dunkel som var lite sisådär. Stjärnans fader dök naturligtvis upp och då avhandlades det ASEA-historier så klart. Affe plockade fram ASEA-katalogen, telefonen och andra trevliga minnen från förr. En del historier var kanske t.o.m. sanna, eller? 
Vi fick mer hårt och mörkt då klockan hade passerat midnatt för länge sedan...

Tack Affe!

/Webmaster

 

Närvarande:9 st Pär Andersson X
Leif Hainsalo X
Jan-Erik Ahlberg
L-G Karlsson X
Per Stjärnesund X
Alf Widlund X
Jens Svedberg X
K-G Hägglund X
Göran Asplund
Håkan Olandersson  X
Hedersmedlem Bengt Kring X

 

Tidigare månadsblad

Turordning